Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was przepis na zdrowe migdałowe ciasteczka. Są słodzone wyłącznie miodem, a część mąki została zastąpiona zmielonymi migdałami
Składniki:- 120g posiekanych migdałów
- 200g mąki pszennej
- 100g masła
- Miód do smaku
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 małe jajko
Przebieg:
- W misce wymieszaj posiekane migdały, mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
- Dodaj masło, miód i jajko, i wypracuj gładkie ciasto na ciasteczka.
- Pozwól ciastu chwilę odpocząć w lodówce.
- Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni.
- Za pomocą wykrawaczek z pieczątką wycinaj ciasteczka.
- Przenieś ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku do 160 stopni Celsjusza przez około 10 minut, aż ciasteczka będą złociste.
Wskazówki:
- Wykrawaczki z pieczątką nadadzą Twoim ciasteczkom piękny i unikalny wygląd.
- Ten przepis na ciasteczka jest świetny także dla dzieci, które na pewno będą się świetnie bawić wycinając różne kształty. Co więcej, ciasteczka są znacznie zdrowsze w porównaniu do zwykłych ciastek ze sklepu.
- Jeśli szukasz inspiracji na kolejne przepisy, odwiedź nasz blog. Znajdziesz tam wiele innych świetnych pomysłów i przepisów na pieczenie.
Nasze wykrawaczki są idealne nie tylko do ciasteczek, ale także do marcepanu, fondantu i ceramiki. Wykrawaczki z pieczątką ułatwią i uprzyjemnią każde pieczenie, a dzięki nim Twoje ciasteczka zawsze będą pięknie ozdobione.
Zajrzyj do naszego sklepu internetowego i odkryj naszą szeroką ofertę wykrawaczek do ciasteczek!
Wykrawaczki, które oferujemy, są przeznaczone do produkcji cukierków i pierniczków do celów dekoracyjnych